Tuinreis naar de mooiste tuinen van Walcheren

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 2 juli 2016 07u30 - 19u30
Parking Sporthal Eeklo - BURGEMEESTER LIONEL PUSSEMIERSTRAAT , 9900 EEKLO
Tuinreis naar de 6 mooiste tuinen van Zeeland, met bezoek aan 't Puntje en het Rammekenshof in Ritthem, de Houtenhandse Hof in Koudekerke, de "Praet"tuin in Serooskerke, 't Hofje in Biggekerke en als apotheose "In Goede Aarde" in Biervliet. Onderweg nog een heerlijke koffietafel.
De Meetjeslandse Tuinclub heeft weer een leuke tuinreis in petto.  Op zaterdag 2 juli bezoeken we de mooiste tuinen in Zeeland.  Onze trouwe tuingids José De Buck is er jammer genoeg niet meer bij.  Maar we zijn blij dat we vanaf nu een beroep kunnen doen op tuinarchitect Marc Vermeulen (Nigella) uit Evergem om ons mee door de 6 tuinen (eentje meer dan vorig jaar) te begeleiden. 



We vertrekken reeds om 7u30 uur op de parking van de Sporthal aan de Pussemierstraat in Eeklo.  Tegen 8u45 willen we reeds in de eerste tuin te arriveren.

’t PUNTJE in Ritthem toont ons een 3000 m² tuincombinatie van sier- en moestuin.  Diverse borders met een eigen karakter, een grassentuin, een kruidenhoek en een rozenhoek van waar je naar de schepen over de Westerschelde kunt kijken.  Een bijzonder mooi aangelegde moestuin.  We krijgen er ook een koffie aangeboden.

Direct in de buurt ligt het RAMMEKENSHOF rond en achter een Zeeuwse woonboerderij.  Deze cottage-achtige tuin (1,3 ha) is bijzonder divers.  Verschil-lende kleurenborders, een prairietuin, eilanden met grassen, vaste planten, rozen en een enkele struik wisselen elkaar vloeiend af.  Deze tuin werd uitgeroepen tot mooiste tuin van Nederland in 2011 en door persoonlijke omstandigheden wordt het wellicht een van de laatste keren, dat de tuin nog bezocht kan worden.

Een klein eindje verderop bezoeken we de HOUTENHANDSCHE HOF in Koudekerke.  Deze tuin van 4500 m² is gedeeltelijk ontworpen door mevrouw Poley uit Nisse en is onderverdeeld in strakke tuinen met gevarieerde borders met vaste planten, een grassenborder, een grote natuurvijver, een bijzondere boomgaard en een moestuin.  We worden er ook verrast met een hele collectie hedendaagse stenen sculpturen.  Nadien nemen we een lekkere Zeeuwse koffietafel onderweg naar de volgende tuin.

De namiddag is voorbehouden voor een uitstap naar Schouwen-Duiveland, waar we een bezoek brengen aan de “PRAET”TUIN in Serooskerke.  Op 1,25 ha is een mooie landschapstuin ontwikkeld met veel niveauverschillen, een beekje dat uitmondt in een prachtige vijver, een hosta- en een bamboetuin en een kruiden- en een grassenheuvel.

Nadien trekken we naar de ’T HOFJE in Biggekerke.  Via aan mooie platanendreef bereiken we een schilderachtig boerderijtje, dat prachtige uitkijken heeft naar het mooie landschap rondom en naar de bijzondere tuin.  Bijzonder mooie borders, schitterende combinaties van kleuren en soorten planten.  Een architecturaal pareltje met een prima symbiose met de tuin en het landschap, waar schapen lopen te grazen.   

De apotheose vinden we op de terugreis in de kwekerij IN GOEDE AARDE in Biervliet. Een bonte afwisseling van borderplanten en grassen, die in hun siertuin uitgroeien tot sierlijke inspirerende combinaties.  Beslist een mooie afronder voor onze tuinreis.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Marc Vermeulen, Klaverbeekstraat 11, 9940 Evergem
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Sint-Jan-Bentille
Meer weten?
Prijs
€ 60,00
Niet-leden kunnen eventueel mee aan 73 euro/persoon
Reservatie
inschrijven via BE71 7330 5251 0069 Tuinclub Meetjesland met vermelding van naam en telefoonnummer deelnemers
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 933110