Meetjeslandse schapendag

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 29 mei 2016 11u00 - 17u30
Provinciaal Streekcentrum de Huysmanhoeve - BUS 1, 9900 EEKLO
De Meetjeslandse Schapendag brengt zowat alles wat rond lammeren en schapen kan getoond worden. Tentoonstellingen met diverse rassen, diverse demonstraties rond klauwverzorging, schapen scheren, wolbewerking tot zelfs hoe je een goede schapenweide afbakent, Teambuilding en schapen drijven. Knuffelschapen, Voorstelling receptenbrochure lamsvlees op de rooster onder Pastorale label, barbecue

Op 29 mei 2016 van 11 tot 17u30 gaat op het Provinciaal Streekcentrum de Huysmanhoeve, Bus 1 in Eeklo de MEETJESLANDSE SCHAPENDAG door.  Op deze dag wordt kun je zowat alles beleven rond schapen en lammeren. 

Naast een ruime tentoonstelling van diverse schapenrassen zijn er ook heel wat demonstraties rond klauwverzorging, rond het scheren van schapen en hoe je het beste een schapenweide afrastert.  Op het binnenplein zijn diverse infostands en kun je wol zien verwerken.  Er zijn proevertjes van Pastorale lamsvlees en je kunt er ook barbecueën.  Landelijke Gilden staat er met een grote promotiestand en de schapenwerkgroep daagt je uit met een leuke prijsvraag.



Voor de kinderen zijn er mogelijkheden om schapen te knuffelen en wie het ziet zitten, kan een teambuilding doen met schapen.  Uiteraard wordt er ook geherderd en mag je de tentoonstellingen van de Huysmanhoeve bekijken.



Voor de liefhebbers gaat er ’s middags een barbecue door, waarbij je 4 stukken Pastorale lamsvlees kunt proeven, vergezeld van diverse groenten en sausjes en brood of gebakken aardappelen.  Deze kun je tot 20 mei bestellen bij LG Eeklo aan 20 euro per persoon voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar.   Daarvoor stort je het volledige bedrag op reknr. BE12 7373 0404 1792 met vermelding van naam en adres.  Info voor de barbecue: l.gilde.eeklo@gmail.com of bij Paul Last op tel. 09/377 63 64.

Voor meer info:   Eddy Matthys – tel.  0473/93 31 10 – eddy.matthys.dezutter@landelijkegilden.be



Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Sint-Jan-Bentille
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473/933110